Promovare

  Promovare

   

  În intervalul 2012-2014, în fiecare lună de ianuarie Maramureșul participat la Târgul de produse tradiţionale „Grune Woche” (Săptămâna Verde)– Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură” de la Berlin. 

   

  Invitarea Maramureşului să reprezinte România la acest Târg a însemnat nu doar promovarea produselor tradiţionale, ci și a unei regiuni a României care este celebră prinl tradiţiilor sale autentice și foarte bine păstrate.

   

  Peste 300 de delegaţi din toată Europa, care au fost prezenți, în ultima decadă a lunii martie 2012, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, au avut prilejul să afle mai multe despre tradiţiile din Transilvania de Nord.

   

  În 21 martie 2012, delegații au putut savura mâncăruri şi băuturi tradiţionale românești, în cadrul unui prânz românesc, în organizarea căruia s-a implicat și Consiliului Județean Maramureș. Evenimentul a avut loc cu ocazia desfăşurării celei de-a 22-a sesiuni a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale.

  La invitaţia Ambasadei României în Regatul Belgiei şi a Ambasadei României la NATO, în perioada 29-30 noiembrie  2007 judeţul Maramureş a participat la acţiunile dedicate Zilei Naţionale a României în capitala Belgiei, Bruxelles. Maramureșul a fost singurul judeţ care a reprezentat ţara la această aniversare. 

   

  Delegaţia din Maramureş a prezentat un concert de muzică populară şi clasică, de colinde, dar a şi întins masa pentru oficialii UE si NATO. Inclusiv, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a luat parte la evenimente, în calitate de gazdă. 

  Cu ocazia Zilei Europei, la Viena, capitala Austriei - ţară care deţinea în acel moment preşedinţia UE - s-a inaugurat  în 7 mai 2006 Poarta maramureşeană, un simbol al intrării României în UE. Amplasată în parcul Laeer-Wald din sudul Vienei, având în mod simbolic deschidere spre est, Poarta maramureşeană a devenit o atracţie turistică şi un loc de întâlnire anuală a românilor din Austria.

   

  De atunci, a devenit o tradiţie sărbătorirea „Zilei Românilor la Viena” în prima duminică a lunii mai, prilej cu care se prezintă momente artistice și au loc degustări de produse culinare tradiţionale.

  Dintre multele acțiuni de promovare a Maramureșului se disting „Zilele culturii maramureșene la Budapesta”, premiile obținute la festivalurile internaționale de folclor de formații din judeș, participarea Maramureșului la  Sărbătoarea Woluwe „Fetes Romanes” dedicată exclusiv României. Un aspect foarte important e legat de preocuparea Consiliului Județean Maramureș, prin instituția subordonată Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, de a deschide biblioteci de carte românească în țările în care trăiesc comunități mari de români. 

  proiect deseuri
  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS