Alte acțiuni de promovare

  Dintre multele acțiuni de promovare a Maramureșului se disting „Zilele culturii maramureșene la Budapesta”, premiile obținute la festivalurile internaționale de folclor de formații din judeș, participarea Maramureșului la  Sărbătoarea Woluwe „Fetes Romanes” dedicată exclusiv României. Un aspect foarte important e legat de preocuparea Consiliului Județean Maramureș, prin instituția subordonată Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, de a deschide biblioteci de carte românească în țările în care trăiesc comunități mari de români.

   

   Festivaluri internaționale de folclor

   

  Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, din subordinea Consiliului Județean Maramureș,  a obținut importante premii la festivalurile internaționale de folclor la care a participat, de fiecare dată dovedindu-se un mesager de succes al tradițiilor și folclorului maramureșean.

  • 12 – 18 martie 2014. Marele premiu „Templul de aur" laa 59-a ediție a  Festivalului Internaţional de Folclor de la Agrigento (Sicilia, Italia),
  • 6 - 11 februarie 2007.   Premiul I pentru coregrafiel a  Festivalul Internaţional de Folclor de la Agrigento (Sicilia, Italia),
  • Aprilie 2005 – locul II la Festival Internaţional Folcloric de la Palma de Majorca.

   

  Sărbătoarea Woluwe „Fetes Romanes”

   

  28-30 septembrie 2007, Bruxelles . La a  30 ediţie a Sărbătorii Woluwe „Fetes Romanes”, care a fost dedicată în exclusivitate României, Maramureşul a fost reprezentat de meşterul popular, creator de măşti tradiţionale, Vasile Şuşcă. Standul județului a fost vizitat şi remarcat de d-na Margot Wallstrom, vicepreşedinta Comisiei Europene, care a apreciat felul cum se păstrează tradiţiile în Maramureş.

   

  Inaugurarea de biblioteci româneşti în Spania

   

  Între 13-15 noiembrie 2006, Consiliul Judeţean Maramureş şi Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” au întreprins în premieră o acţiune culturală de deschidere a unor secţii de biblioteci în limba română în Spania în 4 locaţii: Salamanca, Coslada, Alcala de Henares şi Alicante – Universitatea Servantes. Au fost donate 10.000 de volume în valoare de peste 110.000 de euro.

   

  Zilele culturii maramureşene la Budapesta

   

  În perioada 13-14 aprilie 2005 s-a organizat la sediul Institutului Cultural Român din Budapesta o serie de manifestări pentru promovarea culturii maramureşene. Au fost vernisate o expoziţie de artă contemporană și una de eşantioane minerale; s-a  lansat volumul lui Gheorghe Santău „Cercetări istorice pentru folosul românilor din Ungaria”. Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a susținut  şi un foarte apreciat spectacol folcloric. Expoziţia itinerantă a Muzeului de Mineralogie din Baia Mare s-a repetat Muzeului de Ştiinţe ale Naturii – Budapesta (septembrie 2006) şi la Debrecen (februarie - martie 2007).

   

  Publicat în Promovare
  proiect deseuri
  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS