Ziua Românilor la Poarta maramureşeană de la Viena

  Cu ocazia Zilei Europei, la Viena, capitala Austriei - ţară care deţinea în acel moment preşedinţia UE - s-a inaugurat  în 7 mai 2006 Poarta maramureşeană, un simbol al intrării României în UE. Amplasată în parcul Laeer-Wald din sudul Vienei, având în mod simbolic deschidere spre est, Poarta maramureşeană a devenit o atracţie turistică şi un loc de întâlnire anuală a românilor din Austria.

   

  De atunci, a devenit o tradiţie sărbătorirea „Zilei Românilor la Viena” în prima duminică a lunii mai, prilej cu care se prezintă momente artistice și au loc degustări de produse culinare tradiţionale.

   

  La festivităţile de inaugurare au participat Excelența Sa, dl. Andrei Corbea-Hoisie, ambasador al României în Austria, dl Petre Moldovan, secretarul Ambasadei României în Austria, primarul sectorului 10 al Vienei şi un numeros public. Din Maramureş au fost prezenți conducerea Consiliului Judeţean, consilieri judeţeni, primari, şefi ai unor instituţii de cultură. Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania. Un grup de copii  din Rona de Sus au încântat participanţii la eveniment cu un frumos spectacol folcloric.

   

  Publicat în Promovare
  proiect deseuri
  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS