Coordonate economice

  Mineritul, exploatarea pădurilor şi industriile derivate, pomicultura, păstoritul, creşterea animalelor reprezintă principalele activităţi economice ale Maramureșului.

   

  Din punct de vedere al industriei, în perioada interbelică existau două mori sistematice (Vişeu de Sus); o fabrică de produse făinoase (Sighet); o moară de sare, o fabrică de gheaţă, una de basmale şi şaluri, una de tricotaje, una de carton ondulat şi articole de hârtie (toate la Sighet); una de extragere a taninului (Viseu de Sus); trei de tăbăcărie, 28 de cherestea, două de mobile curbate, două de perii şi de articole de lemn, una de mături, una de cărămizi şi ţigle, una de nasturi şi una de şepci (toate la Sighet); o mină de sare la Ocna-Şugatag.

  La sfârşitul lunii mai 2014 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş 7.666 şomeri - din care 3.306 sunt femei -, rata şomajului înregistrând o valoare de 3,64 %. Din totalul şomerilor înregistraţi, 2.057 sunt beneficiari de îndemnizaţie de şomaj, iar 5.609 sunt şomeri neîndemnizaţi 5.484 șomeri au cu studii primare, gimnaziale şi profesionale, 1.646 persoane au studii liceale şi postliceale, iar 536 au studii superioare. 3.727 şomeri aparţin mediului urban, iar 3.939 provin din mediul rural.

  Conform ultimei analize a Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, la 31 decembrie 2012, la OJRC Maramureş erau înmatriculate 32.439 persoane juridice şi 26.795 persoane juridice.

  proiect deseuri
  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS