CAPITOLUL XV. Reguli privind protecţia, igiena şi securitatea în muncă în cadrul instituţiei

  Art.57. Salariaţii vor desfăsura activitatea în aşa fel încât să nu expună pericolelor de accidentare sau îmbolnăvire profesională persoana proprie sau alţi angajaţi, în conformitate cu pregătirea şi instruirea în domeniul protecţiei muncii.

   

  Art.58. Salariaţii şi reprezentanţii lor în domeniu au dreptul să ceară conducătorului autorităţii să ia măsurile cele mai potrivite şi au dreptul să prezinte acestuia propunerile de măsuri pentru eliminarea riscului de accidente şi de îmbolnăvire profesională.

   

  Art.59. Salariatul care, în caz de pericol iminent părăseşte locul de muncă, nu va fi supus la niciun prejudiciu, cu excepţia cazului unor acţiuni nejustificate sau ale unor neglijenţe grave.

   

  Art.60. În caz de pericol iminent, salariatul va lua măsurile care se impun pentru protejarea propriei persoane, a altor salariaţi şi a bunurilor instituţiei.

   

  Art.61. Conducătorul autorităţii are obligaţia de a lua toate măsurile pentru protejarea vieţii şi sănătăţii salariaţilor.


  Art.62. Conducătorul autorităţii va implementa măsurile de asigurare a securităţii şi sănătăţii salariaţilor, ținând seama de principiile generale de prevenire.

   

  Art.63. Salariaţii nu vor fi implicaţi în nicio situaţie în costurile financiare ale măsurilor de prevenire referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă.

  proiect deseuri
  © 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  HELIX_NO_MODULE_OFFCANVAS